Teatrul azi

blog -de sustinere și promovare- al revistei teatrul azi

Colectia revistei Teatrul (1956-1986)

Revista Teatru – colecția numerelor apărute în perioada 1956-1986.

„In 1956 un scriitor care nu era recunoscut doar ca autor dramatic, ca un romancier de succes, ca un redutabil polemist, dar si ca un filozof al culturii, un respectat estetician al teatrului semna lansarea primei reviste serioase dedicate fenomenului teatral din perioada postbelica – Teatrul„. Camil Petrescu elaborase aproape trei ani proiectul ambitios al revistei ce urma sa reflecte viata unei arte in acea vreme inca aflata la remorca vecinului acaparator din Rasarit. Revista „Teatrul” a devenit insa prin altitudinea textelor, prin calitatea semnaturilor, nu neaparat cele din primele pagini, un autentic club elitist al Thaliei, un barometru obiectiv si un comentator incitant al fenomenului teatral romanesc si universal.” (Calin Stanculescu)
Revista „Teatrul azi” este un proiect editorial iniţiat în 1998 de către criticul de teatru şi publicistul Florica Ichim, în continuarea revistei de specialitate cu acelaşi nume înfiinţate în anii ’60. În 2002, „Teatrul azi” a fost preluată de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu”.
„Teatrul azi” reuşeşte să reflecte la zi, cvasi-exhaustiv, fenomenul teatral românesc. În structura revistei, actualitatea scenei (de teatru, dar şi de balet, dans contemporan sau operă) şi personalitatea creatorului constituie preocupări preponderente, dovadă stând numeroasele cronici de spectacol şi interviuri-portret.
Poți căuta aici piese de teatru, cronici, interviuri…  în indexul de autori și de titluri de piese.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: